Metafoor

Oke, even eerlijk. Als je door het centrum van Amersfoort loopt kijk je niet vaak naar boven. Want op straatniveau wordt je afgeleid door winkels, reclame, mensen, hobbeltjes op de weg en ga zo maar door. Dat is me toch zonde. Er is zoveel meer te zien dan het leven van alledag.

Ik heb me ooit laten inspireren door een lezing van Philippe Starck: kijk eens verder. Kijk naar boven. Je ziet en leert zo veel meer van het leven als je verder kijkt dan je neus lang is. Er is zo veel meer moois te zien, zo veel meer te beleven en te begrijpen als je je niet alleen op je directe omgeving focust.

Richt je blik dan eens op Amersfoort (en andere steden trouwens ook). Kijk eens naar boven, ontdek de gebouwen, de geveltjes, de jaargetallen, de geschiedenis. En niet alleen in de Langestraat.

Speciaal voor jullie heb ik zelf vast wat geveltjes vastgelegd, maar neem van mij aan dat er nog veel meer moois te zien is. Maar dan moet je wel je blikveld verruimen. En dan heb ik het niet alleen over geveltjes.

Gevel 1 Gevel 2 Gevel 3 Gevel 5 gevel 4

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s