Sambal Bert

Een paar dagen geleden was ik eten bij mijn ouders, we aten noodles en toen kwam er opeens een heel bijzonder potje sambal op tafel staan. Het logo, gemaakt door de Amersfoorters van DSTM, was al vet. WAUW. Deze vurige substantie was zo intens smaakvol, potverdikkeme. Ik heb het even opgezocht: Sambal Bert maakt deze geniale sambal.

Bert is begonnen met het fabriceren van het pittige spul, omdat de ‘normale’ sambal alleen scherp is en daardoor de hele smaak van je verdere gerecht wegvalt. Vrienden wilden een potje.. Kennissen wilden een potje.. en toen was Sambal Bert geboren. Hij gebruikt verschillende soorten pepers en maakt het koortsige brouwsel op bestelling van mild tot supermegaheet, met alles wat je verder in een sambal zou wensen. En dit alles zonder E-nummers en troep. Hij heeft nu zelfs een stadstuintje waar hij zijn eigen pepertjes verbouwt.

De pure SB wordt al zo goed ontvangen, dat zelfs Van Gogh Frites en Restaurant Sloop dit hete wonder in hun gerechten gebruiken. Dus probeer Sambal Bert; geboren uit passie en een geintje, nu heerlijk op je bord.

Je kunt het hitsige goedje zelf afhalen, bij Toko Sempoerna in Soest, Eetlokaal de Noot in Hoogland en Haren Majesteit in Amersfoort.

Sambal Bert

Sambal Bert Sambal Bert Sambal Bert Sambal Bert

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s