Op ontdekkingstocht in Amersfoort

Jij als echte shopper weet hoe je moet winkelen én waar je moet zijn! Maar om je shopdag écht bijzonder te maken kun je eigenlijk maar in een stad terecht. Amersfoort heeft naast de bekende winkelstraten, zoals de Langestraat en de Utrechtsestraat, ook pleinen en gebieden met een rijke geschiedenis die nét iets lastiger te vinden zijn, maar waar je de meest mooie producten kunt scoren. 

Ben je bijvoorbeeld wel eens in de Hendrik van Viandenstraat geweest? Deze straat ligt net buiten de meest begane paden van de shoppers in de stad en toch heeft de straat veel te bieden. De winkels zijn stuk voor stuk bijzonder.

Zo kun je terecht bij Blend&Blender, een prachtige designwinkel waar je naast producten ook een heerlijke koffie kunt drinken. Deze winkel ligt nabij Casa Eemland. Casa Eemland was in 1969 een ontmoetingscentrum voor buitenlandse werknemers, waar vooral Turkse en Marokkaanse mensen samenkwamen voor taalcursussen en buitenlandse films. In 1972 brachten prinses Beatrix en prins Claus zelfs een bezoek aan Casa Eemland.

Verderop in de straat zit La Deuxième, een fijne vintagewinkel helemaal in jaren ’70 stijl. Hier shop je tweedehands kleding, hebbedingetjes, schoenen en sieraden. Daarnaast zit de retro designwinkel Eigenaar8, waar je nieuwe en vintage designproducten kunt kopen voor kinderen en volwassenen.

Natuurlijk zitten er nog meer leuke winkels in de Hendrik van Viandenstraat, maar daarvoor zul je zelf even op pad moeten. Loop gerust even binnen in een van de leuke winkels in de statige herenhuizen. Heel veel winkelplezier!

La Deuxième (3) Hendrik van Viandenstraat (1) Eigenaar8 (1) Blend & Blender (1)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s