Op Ontdekkingstocht door Amersfoort – De Kamp

Voor een unieke winkelervaring moet je soms van de meest begane paden af. In Amersfoort kun je natuurlijk in de Langestraat en op het Sint Jorisplein terecht, maar ben je al wel eens op de Kamp geweest? Dit is een prachtig winkelgebied vol met historie.

Loop aan het einde van de Langestraat de Kamperbinnenpoort onderdoor. Nu ben je op een van de leukste winkelgebieden in Amersfoort! Hier vind je allerlei leuke winkels en speciaalzaken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Le Perron. Hier kun je smakelijke broodjes in alle soorten en maten vinden, voor thuis óf lekker voor onderweg.

Voor heerlijke koffie en thee, om even mee op te warmen én voor thuis kun je terecht bij Kaldi Amersfoort. Bijzonder aan deze winkel is dat deze gevestigd is in het monumentale pand D’Gekroonde Bye-Korf. Dit rijksmonument stamt uit 1687 en heeft een echt prachtige voorgevel. Vroeger was dit gebouw een pakhuis, later een kantoor. Het pand is zelfs zo beroemd dat KLM in 1956 een ‘Delfts blauw-huisje’ op basis van dit gebouw heeft gemaakt.

Om de hoek in de Oliesteeg, kunnen dames na een dagje winkelen heerlijk bijkomen in Damesbadhuis Schoon. Hier kun je genieten van de Hammam behandelingen, maar ook van verschillende soorten massages en schoonheidsbehandelingen. Ideaal om met vriendinnen de dag mee te beginnen of af te sluiten. Maak dus zeker eens tijd voor een dagje shoppen in Amersfoort!

D'Gekroonde Bye-KorfMeubels met en verhaal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s