Op ontdekkingstocht door Amersfoort: de Bloemendalsestraat

Voor een toffe winkeldag moet je eigenlijk wel naar Amersfoort. Want de binnenstad heeft allerlei bijzondere gebieden waar je leuke boetiekjes en winkeltjes vindt, in een omgeving met een boeiende geschiedenis. Dat is weer eens wat anders dan de grote winkelstraten!

Heb je bijvoorbeeld al eens op de Bloemendalse straat gewinkeld? Hier vindt je alles voor een succesvolle, verzorgde en vooral gezellige dag!

Stap eerst binnen bij The Perfect Dress. Deze winkel verkoopt prachtige jurken voor allerlei verschillende gelegenheden. Van cocktail- tot dinerjurk, hier loop je niet met lege handen naar buiten.

Daarna kun je jouw haar laten stylen bij Jet Setters, een moderne kapperszaak verderop in de straat. Waar deze kapperszaak nu zit, stond tot 1660 de Bloemendalse Binnenpoort, voorheen de Havickerpoort genoemd. Deze zware vierkante toren met een onderdoorgang verbond de binnenhaven van Amersfoort, de Havik, met het buitengebied Bloemendal. Tegenwoordig is het enige wat rest van deze poort de straatnaam, Bloemendalse Binnenpoort.

Als je haar mooi gekapt is en je de perfecte jurk hebt gevonden ben je klaar om uit eten te gaan. En daar heb je in de Bloemendalsestraat voldoende keus in. Ga bijvoorbeeld eerst lekker borrelen bij restaurant C’est Tout, een prachtige restaurant met een Franse sfeer. Daarna kun je voor je diner terecht bij restaurant Voor Iedereen, waarbij de visliefhebber zich thuis voelt. Vanzelfsprekend zijn er nog meer leuke zaken in deze straat en in de directe omgeving. Schroom niet en ga zelf eens op pad en heel veel plezier toegewenst!Bloemendalsestraat (5) C'est Tout (5) The Perfect Dress (1)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s