Ontdek de Krommestraat in Amersfoort!

Voor de Amersfoorter is de Krommestraat geen geheim meer. Deze winkelstraat is misschien een van de leukste straten van de binnenstad. De straat staat bekend om de gezelligheid, de leuke boetiekjes, heerlijke restaurants en gastvrijheid. Ben je er nog niet geweest? Kom dan zeker een keer langs!

De Krommestraat is al van oudsher een belangrijke straat in het centrum. Toen Amersfoort nog een van de grootste biersteden was waren er in deze straat vier brouwerijen gevestigd waaronder De Kroon, het Paardje en de Pijpkan. Slap bier was vroeger dé volksdrank en werd veel gedronken. Omdat brouwerijen een plek aan het water nodig hadden was de Krommestraat aan de gracht perfect om  te vestigen.

Waar ooit brouwerij de Kroon zat vind je nu Dille&Kamille, een ontzettend leuke huis-, tuin- en keukenwinkel.  Het pand is onlangs gerenoveerd en de guirlandes aan de buitenkant van het gebouw sieren nu nog steeds de straat.

Las Lunas, een bijzondere modezaak, bevindt zich in het pand waar de Pijpkan zat. Bij Las Lunas kan iedere dame terecht voor kleding van goede kwaliteit en trendy mode-artikelen. En waar ooit brouwerij het Paardje zat, zit nu de Viszaeck, een mooi restaurant voor visliefhebbers. Zo kun je hier genieten van kreeft, oesters en fish&chips.

Ben je al geïnspireerd geraakt? Kom ook genieten van de rijke historie en het ruime winkelaanbod in Amersfoort!

Krommestraat (2)De Viszaeck (8)Krommestraat (1)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s